Placeholder

De zomer van Simone Weimans: ‘Ik reis geregeld alleen’

Het is de leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Vriendin haalt vakantieherinneringen op met BN’ers. NOS Journaal-presentatrice Simone Weimans (46) reist geregeld alleen: “Vroeger was ik daar bang voor, nu vind ik het te gek.”

Het is de leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Vriendin haalt vakantieherinneringen op met BN’ers. NOS Journaal-presentatrice Simone Weimans (46) reist geregeld alleen: “Vroeger was ik daar bang voor, nu vind ik het te gek.”

Als Simone aankomt op het zonnige terras in Amsterdam, wil ze toch liever in de schaduw zitten. Het is dan ook een bloedhete dag. En de presentatrice van het NOS Journaal houdt wel van de zon, maar niet van erin bakken. “Waarom zou ik? Ik ben al bruin!” lacht ze. Ze gaat liever iets dóén, ook op vakantie.

Jij hebt lekker twéé vakanties gepland staan deze zomer! Ben je zo’n reiziger?
“Nou, ik bleek vooral een berg vakantiedagen te hebben. Ik dacht dat ik er wel zo’n beetje doorheen was; ik was in september naar Bali geweest en had drie weken opgenomen voor Wie is de mol? Maar blijkbaar heb ik er meer dan ik dacht. Daarvoor werd ik op het matje geroepen en zo’n beetje opgedragen om nog wat weken te nemen. Ik heb in mei drie weken vrij genomen en in augustus ook, dan ga ik naar een mooi dorpje vlak bij Sevilla.”

Waar ben je in mei naartoe geweest?
“Eigenlijk had ik het idee om naar New York te vliegen om daar vriendinnen op te zoeken. Maar toen ik op het punt stond te boeken, bedacht ik: waarom ga ik rondrennen in New York? Ik ben hartstikke moe, heb keihard gewerkt. Ik wil gewoon rust, met een boek in de zon. Toen heb ik een reis geboekt naar Marrakech en ben daar in de buurt naar een yogaretreat geweest. Dat bleek de perfecte vakantie.”

Hoe kwam je erop een yogavakantie te boeken?
“Dat heb ik vaker gedaan, de eerste keer was vijf of zes jaar geleden. Het leek me gewoon leuk. Als je alleen op vakantie gaat, wat ik deed, wil je toch iets doen met andere mensen en gewoon een relaxte vakantie hebben. Ik doe thuis niet eens veel aan yoga, wel aan pilates, maar daar heb je niet veel reizen voor. Voor yoga heb je hele websites met honderden vakanties over de hele wereld. Van heel duur naar goed betaalbaar.”

Waar waren die eerdere retreats?
“Griekenland, Spanje, Portugal en vorig jaar op Bali. Toen ben ik eerst een paar dagen in zo’n retreat geweest en heb ik de rest van de tijd rondgereisd. Marrakech was eigenlijk een yoga- én stadsvakantie. Het grootste deel van de tijd waren we in een yogaretreat in een klein dorpje zo’n half uur rijden van Marrakech. De dagen begonnen met een yogales van twee uur, en ’s avonds nog eentje van anderhalf uur. Tussendoor kon je aan het zwembad zitten en lekker eten. Er was een óverdaad aan lekker, gezond voedsel. Vers fruit, dadels, van alles. Verder kon je uitstapjes maken en naar de stad, dat deed ik dus ook, met andere mensen die er zaten. Elke keer ontmoet ik tijdens zo’n reis weer leuke mensen.”

Ook leuk: De zomer van Shirma Rouse

Houd je daar dan ook contact mee als je weer thuis bent?
“Vooral via social media; we volgen elkaar op Facebook en Instagram. Het is niet zo dat we elkaar vaak opzoeken, maar met een groep gelijkgestemden tippen we elkaar over reizen die we nog willen maken of waar we al zijn geweest. Dat is het leuke van dit soort vakanties: je hoeft je nooit zorgen te maken dat het eng is om alleen te gaan, want je ontmoet altijd mensen. Mijn eerste yogareis was naar Griekenland, dat vond ik heel spannend. O jee, dacht ik: straks zit ik daar met allemaal idioten! Maar het is altijd leuk en gezellig.”  

Ga je vaak alleen op vakantie, of ook met anderen?
“Allebei eigenlijk. Onlangs ben ik met mijn zus een paar dagen naar Parijs geweest, naar een festival. Met mijn moeder ben ik pas naar Nijmegen geweest, naar een spa, lekker eten, dat soort dingen. Ik ga ook wel met vriendinnen én dus weleens alleen, zoals toen ik rondreisde op Bali. Vroeger vond ik dat eng, nu vind ik het te gek. Ook omdat je veel leuke mensen ontmoet. In je eentje heb je sneller aanspraak.”

Lees het hele verhaal in de Vriendin van deze week.